Training brain&mind practitioner

Training brain&mind practitioner

Persoonlijk leiderschap praktisch gemaakt

De brain&mind practitioner

Is gedragsverandering een belangrijk onderdeel in je werk, maar lukt het je onvoldoende gedrag duurzaam te veranderen? Dan is de brain&mind practitioner training super geschikt voor jou.

Bedrijven, managers, coaches, artsen, therapeuten etc worstelen met gedragsveranderingen. Dat komt vooral doordat de vaak gebruikte aanpak niet werkt. In deze aanpak zijn managers, trainers, coaches, artsen, etc eigenaar van de verandering en zij bedenken zelf eerst wat de ander dient te veranderen om dit vervolgens te communiceren.

Gedragsverandering bij mensen hoeft niet moeilijk te zijn. Door de training brain&mind practitioner leer je duurzame gedragsverandering te realiseren. In de brain&mind aanpak maak je gebruik van de neurowetenschappelijke kennis over de werking van brein en bewustzijn. In deze aanpak staan drie dingen altijd centraal: niet praten maar doen, zorgen voor eigenaarschap en zorgen dat gedragsverandering in het DNA komt.

Door de training brain&mind practitioner komt in jouw DNA te zitten hoe jij gedrag kunt veranderen. En je start bij jezelf, met persoonlijk leiderschap met het brein in gedachten. Een brain&mind practitioner weet allereerst hoe hij/zij zelf effectief gedrag kan veranderen. Om vervolgens deze aanpak ook toe te passen in de werkomgeving.
Na afloop van de training weet de deelnemer heel goed hoe gedragsverandering echt tot stand gebracht kan worden en hoe jij je mensen hierin mee krijgt. Ook heb je op een aantal gebieden zelf gedrag veranderd.

Brain&mind aanpak is de meest duurzame en effectieve manier gedragsverandering te realiseren bij jezelf of bij een ander.

De brain&mind aanpak

De brain&mind aanpak verbindt het brein met de mind. De mind zien we als op zichzelf bestaand bewustzijn en het brein als het orgaan: de hersenen. De brain&mind aanpak is geen model. Het is gewoon gebruik maken van de kennis van de werking van het brein en bewustzijn: de bron van al ons gedrag.

Helaas is bij veel mensen de samenwerking tussen brein en bewustzijn niet in balans. Bij te veel mensen is de brein de baas geworden. Ze worden vooral geleid door de automatisch piloot ( je brein). Echter je kunt ook vanuit je bewustzijn je brein leren leiden. Waardoor je brein een tool van je mind wordt. In plaats van dat je mind een tool van je brein is.
Door te leren je brein te managen, word je minder geleid, ben je meer gefocust, haal je betere resultaten en kan je gemakkelijk waardengedreven handelen. Ook ben je in staat om duurzaam ander gedrag eigen te maken en vanuit bewustzijn te handelen.

Geen analyse maar oefenen

De brain&mind aanpak gaat uit van de werking van het brein in relatie tot bewustzijn. Het brein werkt op een bepaalde manier, net zoals het hart op een bepaalde manier werkt. Dit betekent dat lange analyses over oorzaken van gedrag achterwege kunnen blijven. De enige oorzaak-gevolg die wel aandacht krijgt is de werking van het brein en de werking van het bewustzijn. Aan de hand van wetenschappelijke kennis van het brein en bewustzijn, ga je de vaardigheden eigen maken van de brain&mind practitioner en ben je in staat om duurzaam waardengedreven te handelen.

Resultaat

De training zorgt dat gedragsverandering voor jou een gewoonte wordt waardoor jij jezelf leidt, in plaats van geleid worden.

Daarnaast leer jij:

 1. hoe je met kennis van de werking van het brein duurzaam gedrag kan veranderen;
 2. hoe jij deze kennis praktisch toepast in je werk;
 3. hoe jij mensen makkelijk meekrijgt in hun verandering;
 4. hoe patiënten, klanten, medewerkers, leerlingen of studenten eigenaar worden;
 5. hoe jij zelf gedrag kunt veranderen.

Brochure aanvragen of Nu inschrijven

Training brain&mind practitioner

Wil jij meer over de achtergrond van deze training lezen?


REVIEWS

Hoe mooi is het om bewust(er) te worden van je gedrag en de werking van je brein en dat je zo grip krijgt op je handelen. Het lijkt soms ingewikkeld, echter door de training heb ik praktische handvaten aangereikt gekregen om vaarwel te zeggen tegen ‘oud’ gedrag en te starten met ‘nieuwe’ gewoontes die beter aansluiten op mijn persoonlijke waardes.
De training is zeker een aanrader voor iedereen die niet meer geleefd wil worden en zelf de regie in handen wil nemen. In een liefdevolle en gezellige setting krijg je alle ruimte om te oefenen, te reflecteren en van elkaar te leren.
Het heeft mij enorm geholpen om bewuste keuzes te maken en innerlijke rust te vinden. Dit gun ik iedereen!

Marijke KlosseOndernemenplus

Een frisse, open, praktische en persoonlijke oriëntatie op hoe je zelf de werking van het eigen brein (intellectuele kapitaal)en die van de ander effectief kan beïnvloeden ten behoeve van wenselijk/noodzakelijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling…..Niet altijd makkelijk, maar wel altijd leuk, leerzaam en nuttig door het voelbare resultaat en de “ontspannen en tegelijkertijd doelgerichte” wijze van met elkaar leren en ontdekken…..

Iedereen heeft zijn eigen redenen om deel te nemen aan de training Brain & mind practitioner. Mijn doel was om effectiever te kunnen zijn in mijn werk. En daar heb ik heel veel handvatten voor gekregen. Omdat ik heb geleerd hoe het brein werkt ben ik me bewuster geworden van mijn gedrag en hoe een ander daarop reageert. En met de oefeningen die ik heb aangereikt gekregen kan ik nu dus aan de slag om bewust te kiezen voor een andere, bewustere aanpak.De training is een mooi uitgebalanceerde combinatie van theorie over de werking van het brein en praktische oefeningen, waardoor je wordt uitgedaagd om daadwerkelijk nieuw gedrag aan te leren. Ik keek uit naar elke trainingsdag. Door de prettige en eerlijke begeleiding van Joost en Guido ontstond samen met de deelnemers snel een vertrouwde sfeer en was er veel ruimte om te oefenen en stappen vooruit te zetten. Als je jezelf wilt ontwikkelen is deze training een echte aanrader!

Alma Engelhart

Opbouw training

In de training brain-mind practitioner leer jij hoe je gedrag kunt veranderen bij jezelf en bij anderen. In de training komen de volgende modules aan bod.

 • Module : Inleiding in de brain-mind aanpak van gedragsverandering
 • Module : Neuroplasticiteit, breinnetwerken en dopamine
 • Module : De mindset switch
 • Module : Bewustzijnsontwikkeling
 • Module : Brein-hygiene
 • Module : Georganiseerd werken
 • Module : Het gesprek met brain&mind aanpak
 • Module : De rol van de omgeving

Praktische informatie

Opbouw training

De training start met een live bijeenkomst. Tussen de bijeenkomsten door treffen we elkaar online via het zogenaamde interreflectie-webinar. In totaal zijn er 4 live bijeenkomsten.

Het programma bestaat vooral uit het doen van oefeningen en het zorgen dat jij de basis van gedragsverandering op basis van brain&mind aanpak eigen maakt.

Data:

Eerstvolgende serie:

Maandag 26 april 2021 (van 9.30-17.00 uur)

Donderdag 26 april 2021 (van 9.30-17.00 uur)

Woensdag 16 juni 2021 (van 9.30 -17.00 uur)

Donderdag 8 juli 2021 (van 9.30-17.00 uur)

De momenten voor het interreflectiewebinar en de individuele coaching worden met elkaar tijdens de bijeenkomsten afgesproken.

 

Serie najaar 2021:

Donderdag 9 september 2021 (van 9.30-17.00 uur)

Donderdag 30 september 2021 (van 9.30-17.00 uur)

Donderdag 4 november 2021 (van 9.30-17.00 uur)

Donderdag 25 november 2021 (van 9.30-17.00 uur)

De individuele coaching is op 21 of 28 oktober.

De momenten voor het interreflectiewebinar worden met elkaar tijdens de bijeenkomsten afgesproken.

Voor wie?

Voor managers, coaches, trainers, therapeuten, artsen en andere professionals die het verschil willen maken door gedragsverandering.

Investering

De investering voor de vierdaagse training brain&mind practitioner bedraagt: €2650 excl btw.

De investering is inclusief dagarrangement (koffie, thee en lunch), materiaalkosten en gebruik van de online leeromgeving.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 Maximaal 12

De trainer

Joost Vonk gaat deze training verzorgen.

Locatie

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Het trainingsperpectief

Voordelen van werken vanuit de brain&mind aanpak

Brain&mind aanpak staat voor trainingen die erg praktisch zijn. Oefenen staat centraal. Hierdoor is de beoogde verandering gegarandeerd.

√ Werken met het brain&mind is gebaseerd op wetenschap

Brain-mind trainingen traint de samenwerking van brein en bewustzijn en zorgt dat je je brein en je bewustzijn optimaal gebruikt. De Valk Leadership Company gebruikt de laatste kennis uit de neurowetenschappen in de trainingen.

√ Persoonlijke ontwikkeling staat centraal

Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de trainingen. Dit betekent dat er voor iedereen veel individuele aandacht is.

√ Hoog rendement

Tijdens de hele training wisselen we theorie af met praktijk en oefenen om te zorgen voor een zeer hoog rendement!

√ Certificaat

De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. Dit certificaat bekrachtigt de status van de gecertificeerde brain-mindpractitioner.

√ Interreflectiebijeenkomsten

Tussen de groepsbijeenkomsten in, heb je in de vorm van een webinar van maximaal 1,5 uur, de interreflectiebijeenkomsten. In deze bijeenkomsten staan we stil bij vragen en bij het oefenen. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en intervisie.

√ Coachsessie

Elke deelnemer heeft een online coachsessie met de trainer. Er wordt dieper ingegaan op de leerdoelen van de deelnemer. Deze coachsessie zorgt voor snellere ontwikkeling van deelnemer.

√ Online leeromgeving

Elke deelnemer kan gebruik maken van de online leeromgeving. Deze leeromgeving is zo opgebouwd dat deze je helpt om veel te oefenen. Met deze leeromgeving ga je nog sneller je doelen bereiken.