Training brain&mind practitioner

Training brain&mind practitioner

Persoonlijk leiderschap praktisch gemaakt

De brain&mind practitioner

Wil je meer halen uit je potentieel en grip ervaren in je leven, maar lukt het je onvoldoende om dit duurzaam voor elkaar te krijgen? Dan is de training brain&mind practitioner erg geschikt voor jou.

Iedereen is een leider. Bedrijven, managers en HR afdelingen worstelen vaak met cultuurveranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Deze worsteling komt vooral doordat de meest gebruikte aanpak niet werkt. In deze aanpak zijn de bedrijven, managers en HR-afdelingen zelf de eigenaar van de verandering. Zij bedenken zelf eerst wat de ander dient te veranderen en zeggen vervolgens wat de ander moet doen. Persoonlijk leiderschap speelt ineens geen rol meer, terwijl persoonlijk leiderschap juist leidt tot ontwikkeling en nodig is om een cultuur te veranderen.

Door de training brain&mind practitioner leer je jezelf te leiden en zo in elke situatie regie te hebben over je handelen, zodat je ongeacht de omstandigheden je kwaliteit kunt inzetten. In de brain&mind aanpak maak je gebruik van de neurowetenschappelijke kennis over de werking van brein en bewustzijn. In deze aanpak staan drie dingen altijd centraal: niet praten maar doen, zorgen voor eigenaarschap en zorgen dat gedragsverandering ‘in het DNA’ komt.

Door de training brain&mind practitioner maak je een gewoonte van jezelf leiden in het moment. En je start bij jezelf, met persoonlijk leiderschap met het brein in gedachten. Als brain&mind practitioner weet je allereerst hoe je zelf regie kunt hebben over je gedrag en niet geleid wordt door allerlei patronen en conditionering. Zo kun je het beste uit jezelf halen. Daarna kun je deze aanpak ook toe passen in de werkomgeving. Je krijgt mensen mee en ervaart meer invloed en gelijkwaardigheid.

De Brain&mind aanpak is de meest duurzame en effectieve manier om persoonlijk leiderschap praktisch vorm te geven.

De brain & mind aanpak

De brain&mind aanpak verbindt het brein met de mind. De mind zien we als op zichzelf bestaand bewustzijn en het brein als het orgaan: de hersenen. Met de brain & mind aanpak maak je optimaal gebruik van de kennis van de werking van het brein en bewustzijn: de bron van al ons gedrag.

Helaas is bij veel mensen de samenwerking tussen brein en bewustzijn niet in balans. Bij te veel mensen is het brein de baas geworden. Ze worden vooral geleid door de automatisch piloot ( je brein). Echter je kunt ook vanuit je bewustzijn je brein leren leiden. Waardoor je brein een tool van je mind wordt. In plaats van dat je mind een tool van je brein is.
Door te leren je brein te managen, word je minder geleid, ben je meer gefocust, haal je betere resultaten en kan je gemakkelijk waardengedreven handelen. Ook ben je in staat om duurzaam zelfgekozen gedrag eigen te maken en vanuit bewustzijn te handelen.

Geen analyse maar oefenen

De brain&mind aanpak gaat uit van de werking van het brein in relatie tot bewustzijn. Het brein werkt op een bepaalde manier, net zoals het hart op een bepaalde manier werkt. Concreet betekent de aanpak dat lange analyses over oorzaken van gedrag achterwege kunnen blijven. De enige oorzaak-gevolg die wel aandacht krijgt is de werking van het brein en de werking van het bewustzijn. Aan de hand van wetenschappelijke kennis van het brein en bewustzijn, ga je de vaardigheden eigen maken van de brain&mind practitioner en ben je in staat om duurzaam jezelf leiding te geven.

Geen analyse maar oefenen

De brain&mind aanpak gaat uit van de werking van het brein in relatie tot bewustzijn. Het brein werkt op een bepaalde manier, net zoals het hart op een bepaalde manier werkt. Dit betekent dat lange analyses over oorzaken van gedrag achterwege kunnen blijven. De enige oorzaak-gevolg die wel aandacht krijgt is de werking van het brein en de werking van het bewustzijn. Aan de hand van wetenschappelijke kennis van het brein en bewustzijn, ga je de vaardigheden eigen maken van de brain&mind practitioner en ben je in staat om duurzaam jezelf leiding te geven.

Resultaat

De training zorgt dat je goed bent in het managen van je brein en de samenwerking tussen brein en bewustzijn. Daardoor ervaar je meer regie in je leven en kun je ondanks de omstandigheden de beste versie van jezelf zijn.

 

Je leert:

  1. hoe je met kennis van de werking van het brein je eigen gedrag kunt veranderen;
  2. hoe je regie kunt hebben over je gedrag in elke situatie;
  3. hoe jij deze kennis praktisch toepast in je werk;
  4. hoe jij mensen makkelijk meekrijgt in hun verandering;
  5. hoe managers en medewerkers, eigenaar worden;
  6. hoe jij je eigen gedrag eenvoudig kunt aanpassen.

Onderwerpen

In de training brain-mind practitioner leer jij hoe je gedrag kunt veranderen bij jezelf en bij anderen. In de training komen de volgende modules aan bod.

Module : Inleiding in de brain-mind aanpak van gedragsverandering
Module : Neuroplasticiteit, breinnetwerken en dopamin
Module : De mindset switch
Module : Bewustzijnsontwikkeling
Module : Brein-hygiene
Module : Georganiseerd werken
Module : Het ontwikkelgesprek
Module : De rol van de omgeving

Nu inschrijven ( of brochure aanvragen)

Training brain&mind practitioner

Wil jij meer over de achtergrond van deze training lezen?


REVIEWS

Hoe mooi is het om bewust(er) te worden van je gedrag en de werking van je brein en dat je zo grip krijgt op je handelen. Het lijkt soms ingewikkeld, echter door de training heb ik praktische handvaten aangereikt gekregen om vaarwel te zeggen tegen ‘oud’ gedrag en te starten met ‘nieuwe’ gewoontes die beter aansluiten op mijn persoonlijke waardes.
De training is zeker een aanrader voor iedereen die niet meer geleefd wil worden en zelf de regie in handen wil nemen. In een liefdevolle en gezellige setting krijg je alle ruimte om te oefenen, te reflecteren en van elkaar te leren.
Het heeft mij enorm geholpen om bewuste keuzes te maken en innerlijke rust te vinden. Dit gun ik iedereen!

Marijke KlosseOndernemenplus

Iedereen heeft zijn eigen redenen om deel te nemen aan de training Brain & mind practitioner. Mijn doel was om effectiever te kunnen zijn in mijn werk. En daar heb ik heel veel handvatten voor gekregen. Omdat ik heb geleerd hoe het brein werkt ben ik me bewuster geworden van mijn gedrag en hoe een ander daarop reageert. En met de oefeningen die ik heb aangereikt gekregen kan ik nu dus aan de slag om bewust te kiezen voor een andere, bewustere aanpak.De training is een mooi uitgebalanceerde combinatie van theorie over de werking van het brein en praktische oefeningen, waardoor je wordt uitgedaagd om daadwerkelijk nieuw gedrag aan te leren. Ik keek uit naar elke trainingsdag. Door de prettige en eerlijke begeleiding van Joost en Guido ontstond samen met de deelnemers snel een vertrouwde sfeer en was er veel ruimte om te oefenen en stappen vooruit te zetten. Als je jezelf wilt ontwikkelen is deze training een echte aanrader!

Alma Engelhart

Een frisse, open, praktische en persoonlijke oriëntatie op hoe je zelf de werking van het eigen brein (intellectuele kapitaal)en die van de ander effectief kan beïnvloeden ten behoeve van wenselijk/noodzakelijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling…..Niet altijd makkelijk, maar wel altijd leuk, leerzaam en nuttig door het voelbare resultaat en de “ontspannen en tegelijkertijd doelgerichte” wijze van met elkaar leren en ontdekken…..

Een prettige en leerzame training, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik maak nu bewuster keuzes vanuit mezelf en ervaar meer rust en zekerheid.

Ron van den HeuvelTrainer

Het is een cadeau aan jezelf; je krijgt helder inzicht in je eigen mindset en hoe het werkt in jouw brein. Het helpt je bewust keuzes te maken voor/in je eigen leven en hoe je het contact met anderen wil.
Wat het me heeft opgeleverd? Bewust handelen vanuit waarden en ontspanning. Er ligt meer focus op. Daardoor lukt het me vaker te kiezen vanuit mijn kracht en comfortabel voelen bij ‘het niet weten’. Meer hier en nu.

Joke van DiestTrainer

Praktische informatie

Opbouw training

De training start met een live bijeenkomst. Tussen de bijeenkomsten door treffen we elkaar online via het zogenaamde interreflectie-webinar. In totaal zijn er 4 live bijeenkomsten.

Het programma bestaat vooral uit het doen van oefeningen en het zorgen dat jij de basis van gedragsverandering op basis van brain&mind aanpak eigen maakt.

Data:

 

Volgende serie:

Donderdag 10 februari 2022 (9.30-17.00 uur)

Donderdag 3 maart 2022 (9.30-17.00 uur)

Donderdag 31 maart 2022 (9.30-17.00 uur)

Donderdag 21 april 2021 (9.30 – 17.00 uur)

De individuele coaching spreken we apart af.

De momenten voor het interreflectiewebinar worden met elkaar tijdens de bijeenkomsten afgesproken.

Voor wie?

Voor HR-managers, HR-adviseurs, leidinggevenden en andere professionals die het beste uit zichzelf en anderen willen halen.

Investering

De investering voor de vierdaagse training brain&mind practitioner bedraagt: €2650 excl btw.

De investering is inclusief dagarrangement (biologische koffie, thee en lunch), materiaalkosten en gebruik van de online leeromgeving.

Aantal deelnemers

Maximaal 12

De trainer

Joost Vonk gaat deze training verzorgen.

Locatie

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Het trainingsperpectief

Voordelen van werken vanuit de brain&mind aanpak

De brain&mind aanpak staat voor erg praktische trainingen. Oefenen staat centraal. Hierdoor is de beoogde ontwikkeling gegarandeerd.

√ Werken met het brain&mind is gebaseerd op wetenschap

Brain-mind trainingen traint de samenwerking van brein en bewustzijn en zorgt dat je je brein en je bewustzijn optimaal gebruikt. De Valk Leadership Company gebruikt de laatste kennis uit de neurowetenschappen in de training.

√ Persoonlijke ontwikkeling staat centraal

Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de training. Dit betekent dat er voor iedereen veel individuele aandacht is.

√ Hoog rendement

Tijdens de hele training wisselen we theorie af met praktijk en oefenen om te zorgen voor een zeer hoog rendement!

√ Certificaat

De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. Dit certificaat bekrachtigt de status van de gecertificeerde brain-mindpractitioner.

√ Interreflectiebijeenkomsten

Tussen de groepsbijeenkomsten in, heb je in de vorm van een webinar van maximaal 1,5 uur, de interreflectiebijeenkomsten. In deze bijeenkomsten staan we stil bij vragen en bij het oefenen. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en intervisie.

√ Coachsessie

Elke deelnemer heeft een online coachsessie met de trainer. Er wordt dieper ingegaan op de leerdoelen van de deelnemer. Deze coachsessie zorgt voor snellere ontwikkeling van deelnemer.

√ Online leeromgeving

Elke deelnemer kan gebruik maken van de online leeromgeving. Deze leeromgeving is zo opgebouwd dat deze je helpt om veel te oefenen. Met deze leeromgeving ga je nog sneller je doelen bereiken.