Tips voor goede voornemens: deel 2

Terug naar Blog

Tips voor goede voornemens: deel 2

Rate this post

In het vorige blog, tips voor goede voornemens: deel 1 heb je kunnen lezen over gedrag dat wij beter kunnen stoppen. Het is gedrag dat voorkomt dat wij gelukkig en succesvol leven. Er bestaat natuurlijk ook veel gedrag waar wij beter mee kunnen starten. Gedrag dat ons ondersteunt in het ontwikkelen van een succesvol en gelukkig leven. In dit blog tref je deze tips aan.

11 Gewoontes voor een gelukkig en succesvol leven

 1. Mediteer elke dag. Meditatie heeft erg veel voordelen. Mensen die mediteren zijn productiever, hebben meer energie, en laten zich minder snel leiden door al de emoties die dagelijks op hen afkomen.
 2. Eet weinig. Het is aangetoond. Een laagcalorisch dieet doet onze langer gezond leven. Eet dus weinig. En nog een tip, eet langzaam, kauw elke hap 20 keer of meer.
 3. Slaap voldoende. Zorg dat je lichaam en geest voldoende rust krijgt.
 4. Wees je bewust van je prioriteiten. Wij neigen om veel te willen. Bijvoorbeeld: carrière, kinderen, vakantie, verbouwing…..Niets op tegen natuurlijk, maar wees je bewust van je prioriteiten
 5. Beweeg voldoende. Ga elke dag minimaal 30 minuten in de beweegmodus.
 6. Ga in de actie modus. Stop met denken en handel.
 7. Laat je verwachtingen los. Verwachtingen kunnen ons behoorlijk kwetsen. Het is daarom beter onze verwachtingen los te laten. Als je geen verwachtingen hebt, kun je ook niet teleurgesteld worden.
 8. Richt je op de belangrijke zaken. Regelmatig worden wij afgeleid door kleine onbelangrijke zaken. Dit gaat ten koste van de zaken die wij echt belangrijk vinden.
 9. Leef met humor. We neigen nog al eens te serieus te leven, van alles een punt te maken. Het is beter om lichter in het leven te staan.
 10. Wees je bewust van je waarden. Essentieel voor een gelukkig en succesvol leven is leven overeenkomstig jouw waarden. Derhalve dien je je bewust te zijn van je waarden. Klik hier als je je waarden wilt weten.
 11. Rond elke dag de belangrijkste activiteiten af.

 

Heb je aanvullingen? Ik zou het erg op prijs stellen als je een reactie achterlaat.

Deel dit bericht

Terug naar Blog