Neuroleiderschap

Neuroleiderschap past de kennis uit de hersenwetenschappen toe op leiderschapsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling

Neuroleiderschap is een zeer effectieve, no nonsense aanpak om mensen effectief te leiden. Het is een echte game-changer. Het is namelijk GEEN MODEL. Het is simpel gebruik maken van de kennis van de werking van het brein: de bron van al ons gedrag. Met neuroleiderschap worden leiderschapsthema’s (be)grijpbaar die ogenschijnlijk ongrijpbaar zijn. Juist bij organisatieveranderingen is neuroleiderschap erg effectief.
Neuroleiderschap bestaat uit theorie maar vooral uit super-effectieve interventies voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Deze interventies gaan o.a. over anderen inspireren, ander gedrag aanleren, nieuwe gewoontes ontwikkelen, beter met stress omgaan, effectiever met je tijd omgaan, een organisatieverandering succesvol te laten lopen……..

Het inzetten van neuroleiderschap is erg effectief op onder andere de volgende gebieden

  1. Veel mensen gebruiken het brein niet effectief. Ze worden dan geleefd door de waan van de dag. Door kennis van het brein kan ieder veel effectiever met zijn tijd en energie omgaan.
  2. Persoonlijk leiderschap wordt steeds belangrijker. Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Persoonlijk leiderschap is veel eenvoudiger met kennis van het brein.
  3. Medewerkers zijn vaak je belangrijkste resources. Daarom is het cruciaal dat je optimaal inzet en in zekere zin het brein optimaal in zet. Kennis van het brein geeft je zeer effectieve handvatten.
  4. Leiderschap gaat gepaard met druk. Druk die jezelf oplegt, druk van buitenaf en druk omdat je nooit de toekomst kunt voorspellen. Door neuroleiderschap leer je adequaat met stress om te gaan.
  5. Samenwerking is cruciaal binnen een bedrijf. Maar ook daarbuiten, met leveranciers of met klanten. De dynamiek van samenwerken kan je nog beter hanteren als je de basisbeginselen van neuroleiderschap beheerst.
  6. Vitale organisaties begint bij vitale mensen. Zowel fysiek als mentaal. Neuroleiderschap biedt erg veel handvatten om mensen en het bedrijf vitaal te laten zijn.

Meer weten over neuroleiderschap? Lees dan een van de blogartikelen!

mentale vitaliteit | De Valk Leadership Company

Managers: Vergeet mentale vitaliteit niet!

Veel bedrijven zijn in meer of mindere mate met duurzame inzetbaarheid bezig. Ze zien in dat het erg belangrijk...

Lees verder
Succesvolle jongeren en toch een burn-out?

Succesvolle jongeren en toch een Burn-out? Het mysterie opgelost?

Steeds vaker horen we over burn-outs bij jonge mensen. Vaak zijn deze mensen juist kansrijk en succesvol en lijken ze te benijden. Een laatste voorbeeld is rapper Snelle. Wat is...

Lees verder

Managers weten niet meer hoe de mens centraal te zetten

Eindelijk zien de politiek en regering het belang om de mens centraal te zetten in. Ik hoop maar niet,...

Lees verder

Dopamine is geen gelukshormoon

Dopamine wordt door veel mensen omschreven als het gelukshormoon. Dat is niet juist. Als je het al een naam...

Lees verder

Het mysterie van de waan van de dag opgelost

Ben jij je ook bewust dat jij nu een artikel aan het lezen bent? Is er een observant aanwezig?...

Lees verder
thuiswerken

Thuiswerken is niet leuk

Ik heb een periode gehad dat ik thuiswerken niet meer leuk vond. Ik vermoed dat er een grote groep mensen is, die thuiswerken nu...

Lees verder

We zijn allemaal verbonden met elkaar. Blijf daarom respectvol

Stel je voor dat je een belangrijke zakelijke bijeenkomst hebt met je leidinggevende en collega's. Je bent een belangrijk...

Lees verder

Soft skills zijn belangrijk voor de manager anno nu

Ik ben meer dan 10 jaar geleden begonnen met De Valk Leadership Company met het verlangen om meer mensgericht...

Lees verder