Het Team

Het team

Guido de Valk

Oprichter van De Valk Leadership Company

Guido de Valk is leiderschapstrainer, arts, expert in neuroleiderschap en breingebaseerde leiderschap. Hij is de oprichter van de Valk Leadership Company en de schrijver van twee boeken over neuroleiderschap. Hij is zijn loopbaan gestart als huisarts om daarna diverse managementfuncties te bekleden. Na meer dan 10 jaar als manager te hebben gewerkt, heeft hij De Valk Leadership Company opgericht. Zijn belangrijkste motivatie was om een bijdrage te leveren aan meer mensgericht en waardengedreven leiderschap in het Nederlandse management landschap. Het is zijn passie om managers en professionals te inspireren en te coachen naar het nieuwe leiderschap. Hij heeft (sinds 2008) veel professionals, hogere bestuurders, ondernemers, managers, en managementteams gecoacht in de verbetering van hun leiderschapsvaardigheden. Zijn coaching met programmatische aanpak zorgt ervoor dat deelnemers leiderschapsgedrag ontwikkelden dat in de huidige tijdsgeest effectief is: waardengedreven!


Joost Vonk

Leiderschapstrainer & Teamcoach

Joost Vonk is een ervaringsgerichte opleider, trainer en coach met een neus voor het creëren passende oefeningen. Hij combineert een liefdevol oog voor de ontwikkelingsmogelijkheden van mensen met een praktische en enthousiaste aanpak waarin eigenaarschap centraal staat. Joost volgde een HBO Lerarenopleiding en studeerde Wijsbegeerte. Jarenlang werkte hij in aandachtswijken met kinderen en jongeren en begeleidde inmiddels talloze uiteenlopende groepen van 8 tot 88 jaar, van ambtenaren tot ondernemers, van burgemeesters tot dokters, van leraren tot directeuren en van belastingadviseurs tot onderhoudsmonteurs. Zijn motto: mensgericht leiderschap is leiderschap voor iedereen.


Lydia Smith

Trainer en Leiderschapsconsultant

Lydia Smith is drs. Psychologie met een internationale achtergrond (Japans – Nederlands). In haar jonge jaren heeft zij beide elementen opgesnoven en doorleeft door te werken, reizen en leven in het oosten en het westen. Door veel te lezen en te praten met mensen over de hele wereld hebben veel mensen haar geïnspireerd. Dit heeft geleid tot een bewuste keuze om zich professioneel te verdiepen in de mens en wat ons ten diepste drijft en verbindt.
Door haar ruime ervaring als begeleider en facilitator voor professionals, teams, leiders en individuen, heeft ze zowel in de breedte als in de diepte kennis en kunde over het begeleiden van transformatie processen. Als sociaal en A&O psychologe is zij gespecialiseerd in trainen, coachen en begeleiden van veranderingsprocessen in individuele mensen, teams en organisaties. In de loop van haar carrière heeft zij een speciale liefde ontwikkeld voor klantcontact en netwerken.


Eugène Hansen

Organisational officer/Trainer/facilitator

Motto: “echte verandering door oprechte passie”

Een mooie carrière en ambitie in HR brengt Eugène bij De Valk Leadership Company. De ontwikkeling van leiderschap was altijd deel van zijn rol. Hij werkte in diverse sectoren; van (de top van) het bankwezen/vastgoed tot de sociale werkvoorziening, onderwijs en zorg. Hij ontdekte een patroon. “Mensgericht leiderschap ís een levenskunst en leidt tot échte resultaten”. Het kan HRM helpen de taal van management te verstaan en andersom. Daar wil hij zoveel mogelijk leiders mee bereiken.

Het begeleiden en motiveren van executives, teams en medewerkers in hun persoonlijke leiderschap is zijn passie. Uit eigen, turbulente, ervaring brengt hij (ook in moeilijke situaties, bij conflicten, complexe onderhandelingen of veranderprocessen) luchtigheid, support, kennis en realisme.

In zijn andere rol is hij gefocust op de interne processen en de ontwikkeling van een krachtige (franchise-)organisatie zodat we, kwalitatief hoogstaand, heel veel leiderschap kunnen inspireren.


Hannie Mellema

Trainingsacteur

Nadat Hannie in 1985 haar kandidaats geneeskunde had gehaald, is zij gestopt met de studie Geneeskunde en gestart met de Theaterschool te Kampen. Dat was het begin van een hele nieuwe weg. Voor haar is het bijzonder dat deze beide wegen bij elkaar komen in de samenwerking met Guido en De Valk Leadership Company. Vooral omdat de trainingen van De Valk Leadership Company er op gericht zijn om door kennis van het brein, mensen in hun kracht te (leren) zetten en het beste in ze naar boven te halen. Dat sluit aan bij haar eigen intentie, die in al haar werk leidend is. Al meer dan 20 jaar werkt zij nu met veel plezier als rollenspelactrice in trainingen gericht op communicatie en leiderschap. Zij gelooft in de kracht van het toepassen van de opgedane kennis in actie, zoals gebeurt in een rollenspel. Jaar na jaar geven mensen aan dat ze daar het meest van leren, ook al vindt men het in eerste instantie vaak ook eng. Daarom vindt zij het belangrijk om mensen op hun gemak te stellen en een gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven door zich open te stellen, echt te verbinden en in contact te zijn. En “gewoon ook maar een mens te zijn”, met humor en kwetsbaarheid.


Marijke van Bemmel

Trainingsacteur

Marijke van Bemmel is fulltime trainingsacteur. Ze heeft een zeer ruime ervaring in het trainingsacteren bij allerlei verschillende branches van werkvloer tot management. Van zorg, onderwijs, welzijn en gemeentes tot politie, supermarkten, banken en zakelijke dienstverlening. Marijke blinkt uit in geloofwaardig spel en dit altijd ten dienste van het oefenen van de deelnemer. Ze weet haarfijn de vinger op de juiste plek te leggen. Haar feedback wordt als zeer waardevol ervaren. Ze weet een veilige sfeer te creëren waardoor mensen in een groeimindset komen en er veel inzichten verkregen worden. In 1995 studeerde zij af aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als drama docent. Daarna heeft ze jaren als acteur gewerkt, met name in het jeugdtheater. In 2006 volgde ze de basisopleiding voor trainingsacteur bij Dubbel E acteerservice. Sindsdien is zij werkzaam als trainingsacteur. Sinds 2017 doceert ze het keuzevak trainingsacteren aan de Hogeschool Rotterdam. Marijke blijft zich ontwikkelen op haar vakgebied. Zo heeft ze laatst de opleiding systemisch trainingsacteur afgerond.


Floris Rommerts

Coach, trainer en facilitator

Floris Rommerts is een zeer ervaren coach, trainer en facilitator, geboren in 1944.
Sinds 30 jaar manifesteert hij zich internationaal als coach, trainer en facilitator, (o.a. Leiderschap, Dialoog, Lerende Organisatie), voor veelsoortige bedrijven en NGO’s.

Daarvóór, na een korte start in het onderwijs, werkte hijj als solo- en ensemblezanger (10 jr.) en manager bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (8 jr.).

In het coachen ligt zijn focus op visie en dat wat het bereiken ervan in de weg lijkt te staan. Deze werkwijze bleek grote raakvlakken te hebben met het breingerichte werk van Guido, wiens “taal” hij inmiddels spreekt.
Bevrijdend denken en zien is onze noemer.