De missie van de Valk Leadership Company is bedrijven, managers en professionals te ondersteunen in het realiseren van duurzame gedragsverandering en attitude wijziging door middel van advies, training en coaching op basis van neuroleiderschap. We zijn een netwerkorganisatie. Dit betekent dat dat een ieder vanuit zijn eigen professionaliteit meewerkt om de missie te verwezenlijken.

Ons team

Guido de Valk
Guido de Valk Leiderschapscoach en oprichter
Guido de Valk is leiderschapscoach, arts, expert in neuroleiderschap en mindfulness.
Hij is de oprichter van de Valk Leadership Company. Hij is zijn loopbaan gestart als huisarts om daarna diverse managementfuncties te bekleden. Na meer dan 10 jaar als manager te hebben gewerkt, heeft hij De Valk Leadership Company opgericht. Zijn belangrijkste motivatie was om een bijdrage te leveren aan meer mensgericht en waardengedreven leiderschap in het Nederlandse management landschap. Het is zijn passie om managers en professionals te inspireren en te coachen naar het nieuwe leiderschap.
Hij heeft (sinds 2008) veel professionals, hogere bestuurders, ondernemers, managers, en managementteams gecoacht in de verbetering van hun leiderschapsvaardigheden. Zijn coaching met programmatische aanpak zorgt ervoor dat deelnemers leiderschapsgedrag ontwikkelden dat in de huidige tijdsgeest effectief is: waardengedreven!
Joost Vonk
Joost VonkLeiderschapstrainer & Teamcoach
Joost is een echte groepstrainer. Zijn kwaliteit is om door creatieve en onverwachte oefeningen een team te laten bewegen. Eigenaarschap voor iedere deelnemer staat daarbij voorop. Door zijn enthousiaste en praktische aanpak (niet teveel denken, maar doen) zullen de deelnemers op een vanzelfsprekende manier leren en zal er altijd veel gelachen worden. Joost Vonk volgde een HBO Lerarenopleiding en studeerde Wijsbegeerte. Ook rondde hij een Leergang Conflictcoaching af. Hij werkte jarenlang in aandachtswijken met kinderen, jongeren en buurtbewoners en begeleidde ambtenaren van verschillende afdelingen bij samenwerking met elkaar en met bewoners. Inmiddels is hij vanuit zijn bedrijf TeamSmederij teamcoach & trainer voor commerciële bedrijven, scholen en non-profitorganisaties. Zijn moto: Dichter bij jezelf. Dichter bij elkaar.
Trees van Hennik
Trees van HennikMindfulness trainer en coach
Trees van Hennik is een zeer ervaren mindfulness trainer. Trees werkte 21 jaar als manager en pedagoog in de geestelijke gezondheids- zorg en ontwikkelde innovatieve preventieve programma’s. Zij miste steeds meer “de ziel” in de gezondheidszorg en begon in 2008 als mindfulnesstrainer.
Zij werkt oplossingsgericht met een open mind. De kern is verbinding maken met het hart. Zij vindt het belangrijk dat de klant zich veilig voelt, kan handelen vanuit eigen verantwoordelijkheid en eigen waarden. Het helder krijgen van eigen waarden die verbonden zijn met het hart zijn belangrijk in haar begeleiding. Door mensen te inspireren hun eigen kracht en innerlijke wijsheid te zien en te gebruiken worden automatische patronen doorbroken en ontstaan er nieuwe inzichten en inspiratie om meer met plezier en moeiteloos te leven.
Zij werkt nu voor Mindstudio en verzorgt de mindfulnesstrainingen voor De Valk Leadership Company
Floris Rommerts
Floris RommertsCoach, trainer en facilitator
Floris Rommerts is een zeer ervaren coach, trainer en facilitator, geboren in 1944.
Sinds 30 jaar manifesteert hij zich internationaal als coach, trainer en facilitator, (o.a. Leiderschap, Dialoog, Lerende Organisatie), voor veelsoortige bedrijven en NGO’s.

Daarvóór, na een korte start in het onderwijs, werkte hijj als solo- en ensemblezanger (10 jr.) en manager bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (8 jr.).

In het coachen ligt zijn focus op visie en dat wat het bereiken ervan in de weg lijkt te staan. Deze werkwijze bleek grote raakvlakken te hebben met het breingerichte werk van Guido, wiens “taal” hij inmiddels spreekt.
Bevrijdend denken en zien is onze noemer.

Sonja van Hamersveld
Sonja van HamersveldTrainer
Sonja daagt werkgevers en werknemers graag uit om aandacht voor duurzame inzetbaarheid structureel en hoger op de agenda’s te krijgen via haar bedrijf Charly Green. Ontwerper van maatwerk programma’s voor leiderschap en vitaliteitstrajecten. Verbinder, netwerker en trainer. Ontwikkelaar van het programma Winst met leefstijl: een bewezen aanpak om mensen te verleiden naar meer betere keuzes. Om haar eigen vitaliteit hoog te houden heeft ze van haar passie haar werk gemaakt met daarin wel een balans die ze ook dagelijks moet bewaken, fijne relatie, reizen, etentjes met vriendinnen en natuurlijk ook gezond eten en een actieve leefstijl. Dit laatste neemt zij soms heel erg letterlijk, dit jaar staat de 13de marathon op de agenda. Voor haar een uitlaatklep!
Lidewij de Jager
Lidewij de JagerTrainingsacteur
Lidewij is een trainingsacteur waarvan de deelnemers achteraf altijd zeggen dat ze zich zo veilig hebben gevoeld. In haar rol als trainingsacteur vergeten de deelnemers dat het een geacteerde situatie is, waardoor ze vrij snel het nieuwe gedrag kunnen oefenen.

Lidewij is naast trainingsacteur, A&O-psycholoog en loopbaancoach. Zij heeft veel ervaring in organisaties.

Haar werkwijze is op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en wederzijds respect. Zij werkt vraag- en oplossingsgericht, elk aanbod is maatwerk, er bestaat geen universele oplossing aangezien elk mens uniek is en elke oplossing vanzelfsprekend ook uniek is.

Hannie Mellema
Hannie Mellema Trainingsacteur
Nadat Hannie in 1985 haar kandidaats geneeskunde had gehaald, is zij gestopt met de studie Geneeskunde en gestart met de Theaterschool te Kampen. Dat was het begin van een hele nieuwe weg.
Voor haar is het bijzonder dat deze beide wegen bij elkaar komen in de samenwerking met Guido en De Valk Leadership Company.
Vooral omdat de trainingen van De Valk Leadership Company er op gericht zijn om door kennis van het brein, mensen in hun kracht te (leren) zetten en het beste in ze naar boven te halen.
Dat sluit aan bij haar eigen intentie, die in al haar werk leidend is.
Al meer dan 20 jaar werkt zij nu met veel plezier als rollenspelactrice in trainingen gericht op communicatie en leiderschap.
Zij gelooft in de kracht van het toepassen van de opgedane kennis in actie, zoals gebeurt in een rollenspel. Jaar na jaar geven mensen aan dat ze daar het meest van leren, ook al vindt men het in eerste instantie vaak ook eng.
Daarom vindt zij het belangrijk om mensen op hun gemak te stellen en een gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven door zich open te stellen, echt te verbinden en in contact te zijn. En “gewoon ook maar een mens te zijn”, met humor en kwetsbaarheid.
Marijke van Bemmel
Marijke van BemmelTrainingsacteur
Marijke van Bemmel is fulltime trainingsacteur. Ze heeft een zeer ruime ervaring in het trainingsacteren bij allerlei verschillende branches van werkvloer tot management.
Van zorg, onderwijs, welzijn en gemeentes tot politie, supermarkten, banken en zakelijke dienstverlening.
Marijke blinkt uit in geloofwaardig spel en dit altijd ten dienste van het oefenen van de deelnemer. Ze weet haarfijn de vinger op de juiste plek te leggen. Haar feedback wordt als zeer waardevol ervaren.
Ze weet een veilige sfeer te creëren waardoor mensen in een groeimindset komen en er veel inzichten verkregen worden.

In 1995 studeerde zij af aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als drama docent.
Daarna heeft ze jaren als acteur gewerkt, met name in het jeugdtheater.

In 2006 volgde ze de basisopleiding voor trainingsacteur bij Dubbel E acteerservice. Sindsdien is zij werkzaam als trainingsacteur.
Sinds 2017 doceert ze het keuzevak trainingsacteren aan de Hogeschool Rotterdam.

Marijke blijft zich ontwikkelen op haar vakgebied. Zo heeft ze laatst de opleiding systemisch trainingsacteur afgerond.

Kim Luitjes
Kim LuitjesVirtueel assistent
Kim is virtueel assistent (VA) en sinds eind 2017 werkzaam voor De Valk Leadership Company.

Met ruim 15 jaar ervaring in verschillende ondersteunende functies zorgt zij tegenwoordig voor de backoffice van onder andere De Valk Leadership Company.
Haar doel is het ontzorgen van ondernemers, zodat zij zich kunnen richten op de zaken die er echt toe doen en waarvoor ze uiteindelijk ondernemer geworden zijn.

Binnen ons bedrijf zorgt zij voor de mailwisseling met klanten en trainers, het plannen van de agenda en trainingen, het bijhouden van inschrijvingen en de website en allerlei andere randzaken. Zij voert haar werkzaamheden veelal op afstand uit en vindt dat je hierdoor blindelings op elkaar moet kunnen vertrouwen.

Naast haar werk als VA is zij echtgenote, moeder van 2 dochters en graag sportief bezig.