Over Guido


Wie is Guido de Valk

Mijn naam is Guido de Valk, geboren in 1963. Ik geloof dat er meer menselijkheid op het werk en in de maatschappij nodig is. Leiders en managers hebben een grote rol in de realisatie van meer menselijkheid. Mijn passie is o.a. managers te ondersteunen in het ontwikkelen van dit menselijke leiderschap door gedragsverandering naar meer menselijkheid op de werkvloer eenvoudig te maken. Dit vertaalt zich in: bedrijven en managers door andere leiderschap helpen aan krachtige medewerkers, zodat optimaal gebruik gemaakt wordt van het potentieel van medewerkers. In plaats van geleid te worden leer ik hoe men door het brein te managen effectief gedrag eigen maakt, effectiever werkt en meer mensgericht leiding geeft. Het effect is krachtige bedrijven met krachtige mensen.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als huisarts in Amsterdam. Vervolgens heb ik ruim 10 jaar als manager in zorg en overheid gewerkt. Naast het werk heb ik altijd een overmatige interesse gehad hoe ik het beste uit mensen kon halen. Ik heb daar heel veel opleidingen in gevolgd en ook heel veel bestudeerd. Ik kwam tot de conclusie dat de beste manier om met empowerment bezig te zijn via kennis van het brein is. Op een gegeven moment realiseerde ik dat ik de kennis die ik in al die jaren had opgedaan MOEST delen. Ik heb toen De Valk Leadership Company opgericht en ben gaan trainen, schrijven, coachen en spreken.

Er bestaat veel kennis over de werking van het brein. Deze kennis kun je ook toepassen voor eenvoudige groei in persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap, vitaal leiderschap en in het managen van mensen. Gemakkelijk wordt leiderschap, gedragsverandering en (zelf)empowerment als iets vaags gezien. Dat is nu verleden tijd. Want door kennis van het brein toe te passen worden deze vage begrippen heel concreet. En op de keper beschouwd, ben je bij leiderschapsthema’s zoals empowerment het brein aan het managen. Door leiderschap te koppelen aan hersenwetenschappen is er een manier die gedragsverandering door leiderschap eenvoudig maakt. Hierdoor is mensgerichtheid op een eenvoudige manier weer terug bij leidinggevenden.

Deze aanpak noemen we neuroleiderschap. Met neuroleiderschap heb je een aantal tools in handen die zorgt dat (gedrags)verandering eenvoudig verloopt en mensen empowert zijn. Zo hebben we inmiddels 100den mensen met tools uit de neuroleiderschap getraind waaronder burgemeesters, CEO’s, managers, teamleiders, wetenschappers, beleidsmedewerkers, en managementassistentes.

Om deze kennis toegankelijk te maken, heb ik drie boeken geschreven: Neuroleiderschap | Van macht naar kracht | Menselijk leiderschap | Benut de onbegrensde kracht van het brein | en Brain&Mind leadership, Changing behavior is a matter of course.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de trainingen? Klik dan op de onderstaande button om er meer over te lezen. Hopelijk tot ziens.