Over Guido

Wie is Guido de Valk

Mijn naam is Guido de Valk, geboren in 1963, spreker, trainer, schrijver en coach. Mijn passie is empoweren: bedrijven empoweren zodat ze het beste uit hun mensen halen. Managers empoweren zodat ze optimaal gebruik maken van het potentieel van hun medewerkers, en medewerkers empoweren. In plaats van geleid worden door je brein (je gedachten en emoties), leer ik  hoe men door het brein te managen dichter bij het hart kan komen en meer effectievere gewoontes eigen kan maken.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als huisarts in Amsterdam. Vervolgens heb ik ruim 10 jaar als manager in zorg en overheid gewerkt. Naast het werk heb ik altijd een overmatige interesse gehad hoe ik het beste uit mensen kon halen. Ik heb daar heel veel opleidingen in gevolgd en ook heel veel bestudeerd. Ik kwam tot de conclusie dat de beste manier om met empowerment bezig te zijn via kennis van het brein in combinatie met de mind is. Op een gegeven moment realiseerde ik dat ik de kennis die ik in al die jaren had opgedaan MOEST delen. Ik heb toen De Valk Leadership Company opgericht en ik ben trainer, schrijver, spreker en coach geworden.

Ik train, spreek, coach en schrijf over empowerment, gedragsverandering en leiderschap op basis van het brein in relatie met het bewustzijn. Het toepassen van deze kennis zorgt voor eenvoudige groei in persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en in het managen van mensen. Veel managers zien leiderschap, gedragsverandering en empowerment als iets vaags. Dat is verleden tijd. Want door kennis van het brein toe te passen worden vage begrippen heel concreet. En op de keper beschouwd, ben je bij leiderschapsthema’s zoals empowerment het brein aan het managen. Door leiderschap te koppelen aan hersenwetenschappen heb jij een manier die empowerment entameert en bevordert.

Deze manier noem ik neuroleiderschap. Met neuroleiderschap heb je een aantal tools in handen die zorgt dat (gedrags)verandering eenvoudig verloopt en mensen empowert zijn. Zo heb ik inmiddels 100den mensen met tools uit de neuroleiderschap getraind waaronder burgemeesters, CEO’s, managers, teamleiders, wetenschappers, beleidsmedewerkers, en managementassistentes.

Om deze kennis toegankelijk te maken, heb ik twee boeken geschreven: Neuroleiderschap | Van macht naar kracht | en Menselijk leiderschap | Benut de onbegrensde kracht van het brein |.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de trainingen? Klik dan op de onderstaande button om er meer over te lezen. Hopelijk tot ziens.