Over Guido

Guido de Valk-110
Spreker: Guido de Valk

Lezing over persoonlijk leiderschap door toepassing van breinkeinnis

Wie is Guido de Valk

Guido de Valk, geboren in 1963, is de oprichter van De Valk Leadership Company. “Ik ben er van overtuigd dat er meer menselijkheid op het werk en in de maatschappij nodig is. Leiders en managers hebben een grote rol in de realisatie van meer menselijkheid.“

Hij is zijn loopbaan begonnen als huisarts in Amsterdam. Vervolgens heeft hij ruim 10 jaar als manager in zorg en overheid gewerkt. Tijdens deze periode is hij gestart met zich te verdiepen in Dzogchen (een richting binnen het Tibetaans Boeddhisme) en neurowetenschappen. Hij ontdekte dat er overeenkomsten tussen deze twee gebieden bestaan. De belangrijkste overeenkomst is dat men meer invloed heeft op gedrag, emoties en gedachten, dan vaak wordt aangenomen. Hij ervaarde zelf dat hij zich niet hoefde te laten leiden door de grote hoeveelheid gedachten en emoties, maar dat hij elke moment een keuze heeft. Hij kwam tot de conclusie dat de beste manier om met empowerment bezig te zijn is via het toepassen van de kennis van de werking van het brein in leiderschap (neuroleiderschap). En hij ontdekte toen zijn passie ten volste: Zijn passie is bedrijven te ondersteunen in het ontwikkelen van mensgericht leiderschap door de transitie naar mensgericht leiderschap eenvoudiger te maken.

Hij heeft toen De Valk Leadership Company opgericht en is gaan trainen, schrijven, coachen en spreken. Verdere studie heeft gezorgd voor zeer effectieve leiderschapsprogramma’s die zorgen dat men goed wordt in het managen van het brein waardoor men krachtiger, minder geleid, koersvaster en mentale vitaler wordt.

De Valk Leadership Company ondersteunt bedrijven en managers in het realiseren van ander leiderschap. Dit andere leiderschap zorgt voor krachtige medewerkers, omdat optimaal gebruik gemaakt wordt van het potentieel van medewerkers. Het effect is krachtige bedrijven met krachtige mensen, met veel medemenselijkheid.

Hij en zijn collega’s hebben inmiddels 1000den mensen met tools uit de neuroleiderschap getraind waaronder burgemeesters, CEO’s, managers, teamleiders, wetenschappers, beleidsmedewerkers, en managementassistentes. Inmiddels is De Valk Leadership Company gegroeid naar bedrijf met groot aantal zelfstandig werkende partners. En de groei gaat door.

Om deze kennis toegankelijk te maken, heeft hij drie boeken geschreven: Neuroleiderschap | Van macht naar kracht | Menselijk leiderschap | Benut de onbegrensde kracht van het brein | en Brain & Mind Leadership, Changing behavior is a matter of course.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de trainingen? Klik dan op de onderstaande button om er meer over te lezen. Hopelijk tot ziens.