Over mij

Over mij 2017-09-17T17:38:41+00:00

Wie is Guido de Valk

Mijn naam is Guido de Valk, geboren in 1963, spreker, trainer, schrijver en coach. Mijn passie is mensen te inspireren om zich te ontwikkelen door optimaal gebruik van het brein. In plaats van geleid worden door je brein ( je gedachten en emoties), leer ik je hoe jij je brein kunt managen.

Ik ben een zoon van een gereformeerd predikant. Het zou goed kunnen dat ik het verlangen om mensen te inspireren van mijn vader heb geërfd. Echter het duurde wel even voordat ik dit goed vorm kon geven.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als huisarts in Amsterdam. Vervolgens heb ik ruim 10 jaar als manager in zorg en overheid gewerkt. Naast het werk heb ik altijd een overmatige interesse gehad in de werking van het brein en de geest. Ik heb daar heel veel opleidingen in gevolgd en ook heel veel bestudeerd. Op een gegeven moment realiseerde ik dat ik de kennis die ik in al die jaren had opgedaan over het brein MOEST delen. Kennis van het brein is namelijk onontbeerlijk voor managers en professionals om optimaal te functioneren. Het maakt leiderschap zoveel eenvoudiger! Zo ben ik op gegeven moment trainer, schrijver, spreker en coach geworden.

Samenwerkingspartners

In de leiderschapstrainingen werk ik in voorkomende gevallen samen met trainers en trainingsacteurs.

Hieronder vind je een aantal mensen met wie ik regelmatig en zeer graag mee samenwerk.

Joost Vonk
Joost VonkLeiderschapstrainer & Teamcoach
Ik werk graag met Joost samen. Joost belichaamt betrokkenheid. Daarbij heeft hij een passie voor groepen en teams. Zijn kwaliteit is om op een creatieve manier te trainingen vorm te geven. Door zijn enthousiaste en praktische aanpak (niet teveel denken, maar doen) zullen de deelnemers op een vanzelfsprekende manier leren en zal er altijd veel gelachen worden.
Joost Vonk volgde een HBO Lerarenopleiding en studeerde Wijsbegeerte. Ook rondde hij een Leergang Conflictcoaching af. Hij gaf les aan het MBO. Hij heeft vervolgens gewerkt als trainer bij de Vrijwilligerscentrale Amsterdam, en als projectleider en trainer bij Jantje Beton, waar hij zich ontwikkelde tot een specialist in teambetrokkenheid bij het realiseren van je doelen. In 2016 heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt en werkt fulltime als trainer in zijn eigen bedrijf: Teamsmederij.
Lidewij de Jager
Lidewij de JagerTrainingsacteur
Lidewij en ik werken veel samen. Als het even kan, wil ik graag de deelnemers laten oefenen in de praktijk. Een trainingsacteur is dan onontbeerlijk.
Lidewij is een trainingsacteur waarvan de deelnemers achteraf altijd zeggen dat ze zich zo veilig hebben gevoeld. In haar rol als trainingsacteur vergeten de deelnemers dat het een geacteerde situatie is, waardoor ze vrij snel het nieuwe gedrag kunnen oefenen.

Lidewij is naast trainingsacteur, A&O-psycholoog en loopbaancoach. Zij heeft veel ervaring in organisaties.

Haar werkwijze is op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en wederzijds respect. Zij werkt vraag- en oplossingsgericht, elk aanbod is maatwerk, er bestaat geen universele oplossing aangezien elk mens uniek is en elke oplossing vanzelfsprekend ook uniek is.

Trees van Hennik
Trees van HennikMindfulness trainer en coach
Als het om mindfulness gaat kan je niet om Trees heen. Ze is dan echt mijn maatje. Zij is een zeer ervaren mindfulness trainer. Ze begrijpt echt waar mindfulness over gaat.

Trees werkte meer dan 20 jaar als manager en pedagoog in de geestelijke gezondheids- zorg en ontwikkelde innovatieve preventieve programma’s. Zij miste steeds meer “de ziel” in de gezondheidszorg en begon in 2008 als mindfulnesstrainer.
Zij werkt oplossingsgericht met een open mind. De kern is verbinding maken met het hart. Zij vindt het belangrijk dat de klant zich veilig voelt, kan handelen vanuit eigen verantwoordelijkheid en eigen waarden. Het helder krijgen van eigen waarden die verbonden zijn met het hart zijn belangrijk in haar begeleiding.

Zij is de schrijfster van drie boeken over mindfulness

Wij gebruiken cookies zodat we je zo goed mogelijk informatie kunnen geven. Door je goedkeuring ga ik ervan uit dat je hier geen bezwaar tegen hebt.

Heb je een vraag?

Contactformulier

Vermeld aub je naam, email, telefoonnummer en je vraag, dan neem ik snel contact op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.